Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Neem je hond mee naar het Gardameer

Ik kan het me helemaal voorstellen: wanneer je op vakantie gaat, wil je het liefst alles meenemen dat je dierbaar is. En dus ook je trouwe viervoeter. Want hoe je het ook wendt of keert, die (in dit stukje noemen we hem even Rakker) is immers ook lid van het gezin. Helaas zijn honden niet op alle campings langs het Gardameer welkom.

Maar het idee dat Rakker in een pension zit, terwijl jij lekker met je bips op een Italiaanse strand ligt te zonnen, doet toch wat afbreuk aan de vakantie. En daarom ben ik op onderzoek uitgegaan om te kijken waar je toch een onbezorgde vakantie kunt hebben, mét hond!

Hondvriendelijke campings 

Voordat je op vakantie gaat is het belangrijk om uit te zoeken op welke camping Rakker wél is toegestaan. Camping Baia Verde is daar één van. Je hebt hier allereerst lange wandelpaden tussen het groen, waar je heerlijk met hem kunt gaan wandelen. Daarnaast is er een privé-strand, zodat ook Rakker hier kan genieten van het Gardameerse water. Bovendien zijn er tal van mogelijkheden om er vrij te rennen op de aangewezen plekken in het park. En last but not least: De camping stelt een professionele trimsalon ter beschikking voor alle viervoeters. Wat een luxe!

Met je hond naar het Gardameer

Hondenstrand aanwezig 

In Peschiera del Garda kan je sinds 2011 genieten van het eerste hondenstrand van het Gardameer, genaamd “Bracco Baldo Beach”. Dit strand ligt aan de kuststrook Bergamini-Fornaci. Het strand beschikt over een oppervlakte van 1000 m² met onder andere 30 parasols en 60 ligbedden. Dit strand heeft alle voorzieningen die Rakker nodig heeft. Van genoeg schaduwplekken en waterbakken, tot aan ligbedden!

Dus ondanks dat er nog steeds plekken langs het Gardameer zijn waar honden niet welkom zijn, neemt het aantal hondvriendelijke campings en -stranden steeds meer toe. Zo kun je met het hele gezin (inclusief Rakker) gaan genieten van al het moois dat het Gardameer te bieden heeft!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Rolli

Familie Burger, 28 mei 2019

Zeer goed bevallen!

Ervaring

Heerlijke camping waar de stacaravans, tenten en caravans door elkaar staan, wat een leuke sfeer geeft. Stacaravan is heel goed bevallen, schoon, nieuw, goede airco, mooie veranda en genoeg ruimte er omheen.

Tips in de omgeving

Het meer op steenworp afstand, Limone erg leuke stad. Mooie routes naar kleiner gelegen meren zijn goed te doen en meer toeristische regio Bardolino goed te berijden.

Bezocht Rolli in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl