Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Met de auto naar het Gardameer? 5x persoonlijke tips!

Op vakantie gaan met de auto biedt veel voordelen. Zo vind ik dat de rit naar plek van bestemming al in het teken staat van genieten. Touren door de mooiste plekjes van de natuur en extra blij zijn als je eindelijk Italië binnenrijdt. Op dat moment verheug ik me meteen op dagen vol zon aan het Gardameer en de lekkerste Italiaanse pasta’s. Maar wanneer je met de auto naar het Gardameer gaat komen er natuurlijk ook wat praktische zaken bij kijken. Zo is het belangrijk om te zorgen dat de auto goed op orde is. Natuurlijk is er nog veel meer waar je aan moet denken. Daarom geef ik je 5 persoonlijke tips in dit blog. 

Met de auto naar het Gardameer

Foto: Vincent Ghilion via Unsplash 

Zorg voor een goede verzekering

In de eerste plaats is het belangrijk dat de auto goed verzekerd is. Een lange rit zoals die naar het Gardameer is natuurlijk nooit zonder risico’s. Daarom is het belangrijk om hiertegen gedekt te zijn. Zowel in eigen land als in het buitenland is dit van belang. In dat opzicht is het ook alleen maar beter wanneer je direct uitzoekt wat de goede autoverzekering is. Zo kan je met een gerust hart met de familie de auto in stappen en lekker op reis gaan. Mocht er iets gebeuren, dan weet je dat alles in orde komt.

Zonder moeite en data de weg vinden

Afgelopen zomer heb ik een roadtrip gemaakt en zat ik vier weken lang bijna dagelijks in de auto. Om de paar dagen reden we weer naar een nieuwe bestemming en dat zorgde ervoor dat Google Maps onze grootste vriend was. Ik merkte dat m’n databundel er binnen no-time doorheen vloog en zo vond ik een top oplossing; offline kaarten downloaden via Google Maps. Hoe je dit doet? Druk op de drie streepjes linksboven, kies voor de optie “Offline kaarten” en vervolgens voor “Aangepaste kaart”. Nu kun je het Gardameer selecteren en natuurlijk elk land waar je doorheen rijdt om hier te komen. De kaarten kun je vervolgens offline gebruiken door je mobiele data uit te schakelen. Super handig!

Google Maps - met de auto naar het Gardameer

Foto: William Hook via Unsplash 

Loop de auto goed na

Je kunt heel veel zaken zelf op orde brengen als het om je auto gaat. Kijk of alle lichten goed werken. Kijk ook of er voldoende spanning op de banden staat. Bekijk dan ook direct of de banden nog wel voldoen aan de eisen en niet te veel zijn gaan slijten. De remmen controleren is ook altijd aan te raden. Doe dit ook direct met de handrem. Door al deze zaken na te lopen, is het veel beter mogelijk om met een gerust hart op reis te gaan. Dit geldt zeker voor lange tochten.

Geniet van de reis naar het Gardameer

Ik begon er al kort over in de intro, maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Veel mensen lijken er een sport van te maken om zo snel mogelijk bij het Gardameer te komen. Deze regio is prachtig en daarom begrijp ik wel dat je zo snel mogelijk op de plek van bestemming wilt zijn, maar ook onderweg kom je heel veel moois tegen. Daarnaast is het natuurlijk wel je vakantie en laat dat nu net het moment zijn om te ontspannen. Doe het dus wat rustiger aan tijdens je reis en zoek de mooie plekken op. Hier vind je meer informatie over verschillende routes naar het Gardameer! 

Gardameer - met de auto naar het Gardameer

Foto: Klaus Huber via Unsplash

Vermaak voor onderweg

Zeker wanneer je op autovakantie gaat met de kids, is vermaak voor onderweg een niet te missen onderdeel. Reisspellen bieden uitkomst, maar ook luisterboeken zijn ideaal om de kinderen zoet te houden. Zorg daarnaast voor een lange playlist of stel je eigen playlist samen. Zelf installeer ik de app shazam voordat ik wegga, want in het buitenland hoor je natuurlijk heel wat nieuwe nummers voorbij komen op de radio. Door de nummers te “shazammen” kun je ze meteen opslaan in Spotify en toevoegen aan je eigen playlist. Zo denk je ook nog lang terug aan die vakantie aan het Gardameer. 

En ben je er klaar voor om met de auto naar het Gardameer te gaan? 

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Residence Experia

Familie van As, 19 september 2016

Mooie karakteristieke accommodatie

Mooie karakteristieke accommodatie gelegen in een prachtige en rustige omgeving

Tips in de omgeving: Het Gardameer! Alleen in de maand augustus te druk. Tip; ga met de trein vanaf Peschiera naar Verona. Duurt maar 20 minuten en kost maar 6 euro per persoon.

Bezocht Residence Experia met partner.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl