Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Offline genieten aan het Gardameer

Op vakantie gaan doen we niet voor niets: even een paar weekjes vertragen en uitrusten. Het gehaaste leven in Nederland achterlaten, van het mooie weer genieten, leuke dingen doen, heerlijk eten en uiteraard volop quality time met je geliefden! Om helemaal van het daar en dan te genieten, moet je soms echt even offline gaan, dus geen smartphones en Ipads. Toch kan internet tijdens je vakantie maar wat handig zijn! Maar wist je dat je ook offline kunt genieten van handige snufjes die je normaal gesproken online zou opzoeken? Lees er meer over in dit blog.

voorbereid de weg op

Foto via Pixabay

Eerst online

Mocht je nog niet zo bekend zijn aan het Gardameer, dan kan internet heel erg handig zijn. Uiteraard kun je voor tips bij andere campinggasten of bij de receptie aankloppen, maar eenmaal op de plek van bestemming moet je het toch echt zelf doen! Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een Sim Only abonnement. Deze kun je makkelijk zelf samenstellen, bijvoorbeeld bij Simyo. Of je nu juist veel belt, sms’t of alleen nog maar contact hebt via het internet, er is altijd wel een abonnement dat bij jou past.

Sinds 1 juni betaal je binnen Europa geen extra abonnementskosten (roamingkosten), dus dat scheelt weer in de portemonnee. Net als in Nederland, moet je ook op vakantie uitkijken dat je niet over je aantal MB’s (voor de meeste mensen GB’s) gaat. Gelukkig kun je op veel manieren MB’s besparen. Zo kun je eenmaal op de camping gebruik maken van het WiFi netwerk daar. Onderweg of buiten de camping gaat dit natuurlijk niet op. Daar zijn weer andere oplossingen voor!

Offline genieten met uitzicht

Foto via Pixabay

Offline genieten aan het Gardameer

Wist je dat je een aantal populaire apps offline kunt gebruiken? Hiervoor moet je eerst de instellingen van de app wijzigen, zodat deze app geen mobiel internet meer gebruikt. Dit is echter alleen bij Iphones mogelijk. Heb je een toestel met een Android besturingssysteem? Dan kun je alleen bepalen dat een app op de achtergrond geen data mag verbruiken als je de app niet gebruikt. Hoe je dit precies doet, lees je in het blog van Simyo.

In dit blog lees je bijvoorbeeld ook hoe je van te voren via het WiFi netwerk wegenkaarten kunt downloaden van Google Maps. Zo gebruik je onderweg geen MB’s en weet je toch de weg in een van deze leuke steden. Daarnaast kun je ook via Spotify offline muziek luisteren. Wanneer je dit online doet, kost dit super veel data. Download van te voren (wanneer je WiFi hebt) je favoriete afspeellijst en luister deze onderweg in de auto!

Offline genieten, varen op het Gardameer

Foto via Pixabay

Eropuit aan het Gardameer

Nu je zoveel MB’s bespaart hebt, heb je weer wat over als je eenmaal bent aangekomen in Gargnano, Verona of een andere leuke plaats. Een tijdje geleden kon je al een blog lezen over de 5 leukste reisapps. Deze gaan hier zeker van pas komen! De vakantiebieb en Flush zijn toch wel mijn favorieten! En ach, af en toe een keer een foto op Instagram of Facebook plaatsen kan geen kwaad toch? Het Gardameer is te mooi om niet te delen!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

7

Campeggio Del Garda

Familie Goeman, 17 augustus 2016

Mobilehomes zijn prachtig!

Na de splitsing is dit absoluut de mooiste camping van beide geworden. Super ligging aan het meer, camping is heel mooi groen en alles goed onderhouden, er wordt zichtbaar veel geïnvesteerd en de mobilhomes zijn prachtig!!

Je kunt zo lopen naar Peschiera del Garda en langs het meer ligging verschillende leuke bars. Met de auto zijn er nog veel meer leuke plaatsen te verkennen in de directe omgeving.

Bezocht Campeggio Del Garda met partner.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl